.

 
 
 
 

Kaitseväe akadeemia matkekeskuses toimus Kalevi jalaväepataljoni nooremallohvitseride matkeõppus

Täna lõppes Kaitseväe Akadeemia Kalevi jalaväepataljoni nooremallohvitseride viie päevane juhtimisõppus, mille käigus keskenduti jao taseme taktikaliste tegevuste hindamisele matkesüsteemis VBS 3 (Virtual battlespace).

„Meil on hea meel, et just Kaitseväe Akadeemia matkekeskuses korraldatakse eri tasandite sõjaväelist väljaõpet alates jaost ja lõpetades brigaadi tasandi õppustega. Matkegrupi instruktorid on kogenud ja kõik tingimused heaks õppuseks on loodud,\" ütles matkegrupi ülem leitnant Urmas Abel.


„Olen veendunud, et selline VBS 3 baasil tehtud juhtimisõppus loob tulevastele ülematele paremad eeldused tegutsemiseks sõduritega nende allüksuse kursusel. Samuti aitab see kompanii raamistikus paremini õppida tundma nii püsitoiminguid kui juhtivkoosseisu ennast,“ lisas Kalevi pataljoni A- kompanii ülema kapten Toomas Karting.



Matkeprogramm VBS3 toetab virtuaalselt juhtimisprotseduure, drille ja olukordade lahendamist sama realistlikult ja mitu korda odavamalt, kui seda tehtaks päriselus. Viiepäevase õppuse vältel käsitleti jao taktikalisi tegevusi rühma ja kompanii koosseisus, tulejuhtimise protseduure ning vastaseõpet. Õppuse käigus külastati ka kaitseväe akadeemiat kus tutvustati ka sealset eluolu ning õppimisvõimalusi. Analoogset õppust viiakse kaitseväe akadeemia matkekeskuses läbi juba viiendat korda.



Kaitseväe akadeemia matkekeskus toetab kõiki analoogseid õppusi parima riist- ja tarkvaraga ning sealsed olmetingimused vastavad ka kõige nõudlikumale maitsele. Matkekeskus loodi 2006. aastal eesmärgiga õpetada eri tasandi üksusi simulatsiooniprogrammide abil täitma püstitatud eesmärke, mille saavutamine reaalsuses oleks kulukas ja ohtlik.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10920/kaitsev%C3%A4e-akadeemia-matkekeskuses-toimus-kalevi-jalav%C3%A4epataljoni-nooremallohvitseride-matke%C3%B5ppus
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.