.

 
 
 
 

Eesti mereväe laevad valmistuvad õppuse Baltops taktikaliseks faasiks

Järgmisel nädalal algab rahvusvahelisel mereväeõppusel Baltops taktikaline faas, kus erinevaid stsenaariumijärgseid situatsioone hakkavad lahendama ka Eesti mereväe miinijahtija Sakala ning tuukri- ja toetuslaev Tasuja.

Sakala ja Tasuja opereerivad õppuse ajal peamiselt Põhja-Poola ranniku ja Bornholmi vahele. Sakala kuulub 11 laevast koosnevasse sihtüksusesse ja Tasuja toetab õppusel Ameerika Ühendriikide miinituukrite rühma operatsioone.

Miinitõrjeüksuste roll, kuhu Sakala ja Tasuja kuuluvad, on enne taktikalise faasi algust kõige olulisem, sest nagu ka reaalses olukorras, eelneb mereoperatsioonidele alade puhastamine meremiinidest.

Sellel nädalal on õppusel osalejad sooritanud merel ühise koostööharjutuse ja teinud erinevaid harjutusi, sealhulgas merel manööverdamist, õhu- ja pealveesihtmärkide laskmist, rikete kõrvaldamist ning õhu- ja pealveeohu tõrjumist.

Nädala alguses Poola sadamalinnast Gdyniast välja sõitnud Sakala ja Tasuja on oma sihtüksuse koosseisus teinud miintõrjet dessandialade ettevalmistamiseks, et võimaldada dessantalustel hiljem turvaliselt kohale sõita, need veesata ja maabumisüksus kaldale saata.

5. kuni 20. juunini kestev Läänemere üks suurimaid õppusi Baltops toimub Poolas, Rootsis ja Saksamaal ning õppuse stsenaarium hõlmab kogu Läänemere regiooni.

Baltopsil osaleb tänavu 17 NATO liikmesriiki ja partnerriiki kokku ligi 5600 osalejaga. Õppusest võtab osa 49 laeva, 61 õhusõidukit, üks allveelaev ning 700-liikmeline Rootsi, Soome ja Ühendriikide ühendmaabumisüksus. Õppusel osalevad Ameerika Ühendriigid, Belgia, Eesti, Georgia, Holland, Kanada, Leedu, Läti, Norra, Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Soome, Taani, Türgi ja Ühendkuningriik.

Baltops on on iga-aastane rahvusvaheline õppus, mille eesmärk on suurendada osalevate riikide paindlikust maa-, õhu- ja mereväe ühendoperatsioonide läbiviimisel Läänemere regioonis.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8740/eesti-merev%C3%A4e-laevad-valmistuvad-%C3%B5ppuse-baltops-taktikaliseks-faasiks
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.