.

 
 
 
 

NATO Kirdediviis hinnati lahingvõimeliseks

NATO rahvusvaheline Kirdedeviis tunnistati möödunud nädala neljapäeval, 6. detsembril Poolas Elblagis toimunud pidulikul tseremoonial lahingvõimeliseks ning omistati talle seda tunnistav sertifikaat.

„Teie poolt hindamisel üles näidatud suurepärased tulemused kinnitavad nii suurt tööpanust kui ka organisatsiooni võimekust, kuid annavad lisaks tunnistust ka tõsisest pühendumisest,“ ütles tseremoonial osalenud Poola president Andrzej Duda.


Diviisi lahingvõimekust hinnati mitmel õppusel ja harjutusel, millest viimaseks oli Poolas toimunud rahvusvaheline suurõppus Anakonda 18, kus Kirdediviisi staabil tuli 24-tunnise operatsiooni käigus juhtida mitut brigaadi ja digitaalset lahingukeskkonda.



NATO Kirdediviisi staap moodustati juunis 2017 Poola linnas Elblag. Selle raamriigiks on Poola ning partnerriikideks USA, Tšehhi, Ungari, Rumeenia, Ühendkuningriigid, Hispaania, Itaalia, Saksa, Läti, Leedu, Slovakkia, Kanada ja Türgi. Eesti panustab Kirdediviisi ühe staabiohvitseriga.



Alates diviisi asutamisest on käinud intensiivne staabi isikkoosseisu väljaõpe ja staabi füüsilise infrastruktuuri, tark- ja riistvara ülesehitamine. Poolteise aasta jooksul on osaletud mitmel suurõppusel nagu näiteks Sabre Strike ja Allied Spirit ning korraldatud ka ise hulgaliselt staabisiseseid treeninguid.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10520/nato-kirdediviis-hinnati-lahingv%C3%B5imeliseks
Отображать как: 

29 Mar 2024

 
 
 
 

There are no news lines.