.

 
 
 
 

Pioneeripataljon pani Eesti ja liitlaste tehnika võimekuse proovile

Kaitseväe pioneerid panid eile Tapa linnaku vanal lennuväljal proovile nii Eesti- kui liitlasüksuste tehnika võimekuse läbida ja ületada erinevaid pioneeride poolt ehitatud tõkkeid.

„Tahtsime näidata, kuidas suudab Eesti kaitseväe ja liitlaste tehnika hakkama saada pioneeride loodud tõketega,“ ütles pioneeripataljoni staabiülem major Hegert Horn ja lisas, et pealtvaatajatel oli eelkõige suurepärane võimalus vaadata nii seda, milliseid tõkkeid pioneerid ehitavad ning kuidas erinevad soomusmasinad nendega hakkama saavad.

Demonstratsioon algas lõhkamise teel raidtõkke rajamisega ning jätkus erinevate pioneeripataljoni poolt valmistatud tõkete läbimise demonstratsiooniga. Kokku rajasid pioneerid tehnika proovile panekuks 12 pinnase- ja palktõket, sealhulgas tankitõrjekraavid, barrikaadid ning vaitõkke koos okastraadiga.

Tõkkeid ületasid Suurbritannia tank Challenger 2 ja pioneeritank Terrier, Eesti kaitseväe pioneeritank, lahingumasin CV9035 Scoutspataljonist, soomustransportöör SISU XA180 Kalevi jalaväepataljonist ning 3-teljeline transpordimasin MAN pioneeripataljonist.

Pioneeripataljon on 1. jalaväebrigaadi üksus, mille ülesanneteks on tõkestada vastase üksuste liikumist; tagada oma üksuste liikuvust parandades teeolusid ja rajades tõketest läbipääse ning säilitada lahingvõimet ehitades laskepesi, kaevikuid ja majutuspunkreid.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Fr5QZew2iFI

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59275


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10608/pioneeripataljon-pani-eesti-ja-liitlaste-tehnika-v%C3%B5imekuse-proovile
Отображать как: 

29 Mar 2024

 
 
 
 

There are no news lines.