.

 
 
 
 

Tapal vahetus liitlaste lahingugrupi Ühendkuningriigi üksus

Eile toimus Tapal pidulik rivistus, mille käigus andis Yorkshire´i rügement vastutuse üle uuele, kuninga husaaride rügemendile.

„Meid ootab ees põnev väljakutse integreeruda 1. jalaväebrigaadi koosseisu. Kindlasti õpime koostööd tehes nii teilt kui teiega üheskoos ning omandame kogemusi, mida pakub siinne keskkond,“ ütles liitlaste lahingugrupi uus ülem kolonelleitnant Gus Tilney.

Uus rügement on oma eripäralt raskesoomusüksus, mis tähendab siinse tehnikapargi täienemist tankide näol. Nagu ka teistel Suurbritannia üksustel, kuulub kuninga husaaride rügemendi tehnikaparki tank Challenger 2, mis on antud üksuse pearelvaks.

Kuninga husaaride rügemendi (The King`s Royal Hussars regiment) enda ajalugu ulatub kolmesaja aasta taha. Oma tegevusaja jooksul on ta asunud nii Põhja-Iirimaal kui Kanadas ning teenistusülesandeid on täidetud viimaste kümnendite jooksul nii Saksamaal, Bosnia ja Hertsegoviinas, Kosovos kui Iraagis.

Hetkel teenib Tapal paiknevas lahingugrupis kokku üle 1000 kaitseväelase. Lahingugrupi moodustavad Ühendkuningriikide kuninga husaaride rügement ning Belgia kuningriigi kontingendi sõdurid.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa ja Taani. Tapale saabus esimene lahingugrupp 2017. aasta aprillis.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59274

(täismõõtmetes foto saamiseks valige sobiva pildi juures üleval paremas nurgas asuvast rippmenüüst valik \"originaal\")


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10609/tapal-vahetus-liitlaste-lahingugrupi-%C3%BChendkuningriigi-%C3%BCksus
Отображать как: 

18 Apr 2024

18 Apr 2024 08:36
Полицейские новости 18 Apr 2024 08:36
 
 
 
 

There are no news lines.