.

 
 
 
 

Estpla-30 alustas Malis patrullidega

Eesti jalaväerühm Estpla-30 patrullis laupäeval esimest korda oma vastusalal Malis Gao linnas ning kohtus kohalike julgeolekuüksustega.

Estpla-30 rühmaülem nooremleitnant Aigar Piirisild hindas patrulli kordaläinuks. „Rühm sai esimese kogemuse operatsioonialal tegutsemisel ning kohtus kohalike julgeolekujõududega. Oleme loonud hea aluse tulevaste ülesannete edukaks täitmiseks,“ ütles nooremleitnant Piirsild.

Üleelmisel nädalal Malisse saabunud Estpla-30 võttis vastutuse üle peatselt Eestisse naasvalt jalaväerühmalt ESTPLA-28. Eesti sõdurite ülesandeks Malis on Gao linnas asuva Prantsusmaa välibaasi ja selle lähiümbruse julgeoleku tagamine. Operatsioonil Barkhane osaleva Eesti kontingendi tuumiku moodustab Scoutspataljoni jalaväerühm, mida toetab mehaanikutest, logistikutest, sidemeestest ja meedikutest koosnev toetuselement. Kokku on kontingendi suurus ligi 50 inimest.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas. Selle eesmärk on toetada viie riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ning seeläbi tõkestada ka Euroopasuunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10649/estpla-30-alustas-malis-patrullidega
Отображать как: 

18 Apr 2024

18 Apr 2024 08:36
Полицейские новости 18 Apr 2024 08:36
 
 
 
 

There are no news lines.