.

 
 
 
 

Eestisse jõudsid neli Ühendkuningriigi maaväe helikopterit Wildcat

Nädalavahetusel maandusid Ämaris lennubaasis Briti maaväe neli mitmeotstarbelist helikopterit AW159 Wildcat, mis jätkavad teenistust Eestis mai lõpuni.

Kopterite peamiseks ülesandeks Eestis on toetada Tapal teenivat liitlaste lahingugruppi. Lisaks tehakse tihedat koostööd Eesti kaitseväelastega ning osaletakse õppusel Kevadtorm. Plaani kohaselt ühinevad eile saabunud kopteriüksusega aprilli teises pooles ka viis ründekopterit Apache.

Eestisse saabunud kopterid kuuluvad Ühendkuningriigi maaväe lennukorpuse 661. eskadrilli, mille kodubaasiks on Somersetis paiknev Yeoviltoni kuninglik mereväe õhubaas. Kopterid hakkavad paiknema Ämari lennubaasis.

661. eskadrilli ülem major Al Rivetti sõnul on eskadrilli liikmed Eestisse naasmise üle väga elevil. „See loob meile väga palju võimalusi ja me juba ootame, et saaksime taaskord töötada oma NATO liitlastega. Oleme eriti ootusärevuses, kuna seekord tuleme Eestisse koos Apache kopteritega, mis tugevdab meie omavahelist koostööd veelgi,“ ütles major Rivett.

Ühendkuningriik saatis Wildcat kopterid esmakordselt lahingugruppi toetama eelmisel kevadel. Hetkel teenib lahingugrupis kokku üle 1000 kaitseväelase ning sellest enamuse moodustab Ühendkuningriigi kuninga husaaride rügement.

Mitmeotstarbeline kopter AW159 Wildcat on toodetud Augusta Westlandi poolt (nüüdseks kuulub firmale Leonardo) ning on eelkõige mõeldud ründe- ja luurelendude jaoks.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10650/eestisse-j%C3%B5udsid-neli-%C3%BChendkuningriigi-maav%C3%A4e-helikopterit-wildcat
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.