.

 
 
 
 

22. jalaväepataljoni juhtivkoosseisu reservväelased värskendavad teadmisi

Reede hommikul kogunesid Tartus 2. jalaväebrigaadi kuuluva 22. jalaväepataljoni juhtivkoosseisu reservväelased, et värskendada nelja päeva jooksul kaitseväelisi teadmisi ja oskusi.

Õppekogunemise esimene päev lõppes reservväelastele piduliku tseremooniaga Võrus Taara linnakus, kus kolm aastat pataljoni juhtinud kolonelleitnant Erkki Roosnurm andis juhtimise üle kolonelleitnant Tõnis Vaule.

„Kohale on tulnud ligi viiskümmend 22. jalaväepataljoni reservjuhti ning ma hindan seda väga kõrgelt. Nende panus pataljoni lahinguvõime saavutamisel ja hoidmisel on määrava tähtsusega ning seepärast on juhtide pidev treenimine ja kontaktide hoidmine reservüksuse puhul ülioluline. Selle reservõppekogunemise raames värskendame me kohale tulnute teadmisi lahinguplaneerimise ja vastase taktika valdkonnas,’’ ütles 22. jalaväepataljoni ülem major Tõnis Vau.

Õppekogunemine lõppeb esmaspäeval ning selle raames toimub õpe nii klassiruumis kui ka maastikul. Täiendõppe kulminatsiooniks on planeerimisharjutusel tehtud plaanide läbimängimine Kaitseväe Akadeemia matkekeskuse simulatsioonisüsteemis, mis võimaldab koostatud plaanid juhtimistasandil läbi harjutada.

22. jalaväepataljon on üks 2. jalaväebrigaadi reservmanööverpataljonidest, mille koosseisu kuuluvad võitlejad on suures osas saanud väljaõppe Kuperjanovi jalaväepataljonis. Pataljoni kuuluvatele reservväelastele viiakse regulaarselt läbi õppekogunemisi, et hoida alal nende lahingvalmidust ning värskendada erialaseid oskusi.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59685


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10888/22.-jalav%C3%A4epataljoni-juhtivkoosseisu-reservv%C3%A4elased-v%C3%A4rskendavad-teadmisi
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.