.

 
 
 
 

Ühendriikide tankiüksus alustas Tapal teenistust

Täna tervitati kaitseväe Tapa linnakus piduliku tseremooniaga teenistust alustanud Ameerika Ühendriikide uut kompaniisuurust üksust ning tutvustati nende relvastust ja tehnikat, sealhulgas tanke M1A2 Abrams.

“Ameerika Ühendriikide ja teiste NATO liitlaste kohalolu Eestis on meie jaoks oluline, sest see on heidutuseks igale võimalikule agressorile ja näitab ilmekalt, et NATO teeb oma liikmete kaitsmiseks kõike, mida vaja, “ ütles oma tervituskõnes kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran. “Legendaarsele kindral Abramsile meeldis rõhutada lahinguvalmiduse olulisust ja Ameerika Ühendriikide üksuse paiknemine Eestis annab meile hea võimaluse koos harjutamiseks ja uute teadmiste omandamiseks.”

Kantsler tänas Ameerika Ühendriikide kaitseväelasi, et nad on Eestisse kaasa võtnud nii kindral Adamsi mõttemaailma kui kindrali järgi nime saanud tankid. “See annab kindlasti uue mõõtme meie harjutustele,” lisas ta.

Tervitustseremoonial osalesid lisaks kaitseministeeriumi kantslerile Ameerika Ühendriikide saatkonna asejuht Chever Voltmer, kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ning teised Eesti ja liitlasriikide esindajad.

Eelmisel nädalal Eestisse jõudnud Ameerika Ühendriikide kaitseväelased teenivad siin kolm kuud ning võtavad osa nii Kaitseliidu õppusest Hunt kui kaitseväe suurõppusest Siil 2015, kus ameeriklased teevad koos Eesti ajateenijatega ja Ühendkuningriigi jalaväelastega vastutegevust 1. jalaväebrigaadi allüksustele.

Uus Ameerika Ühendriikide rotatsioon koosneb ühest tankirühmast ja kahest rühmast õhudessantväelastest. Tankirühm kuulub Ameerika Ühendriikide maaväe 3. jalaväediviisi 1. brigaadi 7. rügemendi koosseisu, õhudessantväelased 173. õhudessantbrigaadi. Viimasest üksusest olid pärit ka esimene Ameerika Ühendriikide Eestis paiknenud allüksus, mis maandus Ämaris möödunud aasta kevadel.

3. jalaväediviisi 7. jalaväerügement on üks vanimaid Ameerika Ühendriikide maaväe jalaväeüksuseid, mis loodi rohkem kui 200 aastat tagasi ja on osalenud 12 sõjas ning saanud üksusena rohkelt tunnustusi. Rügement on osalenud mõlemas maailmasõjas, Korea ja Vietnami sõdades, aga Iraagi ja Afganistani operatsioonidel. 7. jalaväerügement on osa 3. jalaväediviisist, hüüdnimega Rock of the Marne, mille üksus sai I maailmasõjas Marne\'i lahingus üles näidatud vapruse eest.

Üksuse paiknemine Eestis on osa Ameerika Ühendriikide heidutusmeetmete operatsioonist Atlantic Resolve Kirde-Euroopas, mille eesmärgiks on NATO julgeolekumeetmete tugevdamine. USA hoiab Eestis kompanii suurust roteerivat üksust.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8621/%C3%BChendriikide-tanki%C3%BCksus-alustas-tapal-teenistust
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.