Rakveres poksisid liitlassõdurid

Eile õhtul peeti Rakvere spordikeskuses amatöörpoksi võistlus, millest võtsid osa kaitseväelased Eestis, Lätis ja Poolas paiknevatest liitlaste lahingugruppidest.

Ühtekokku võtsid üksteiselt üheteistkümnes matšis mõõtu 18 poksijat Ühendkuningriigist, 3 võitlejat Ameerika Ühendriikidest ja üks kanadalane. Poksiringi astusid nii ohvitserid, allohvitserid kui ka sõdurid.

„Esmakordne liitlaste lahingugruppide vaheline poksivõistlus läks korda,“ ütles võistluse korraldaja ja üks osalejatest kapten Jamie Reynolds Eestis paiknevast liitlaste lahingugrupist ja lisas, et võistlus andis erinevates riikides paiknevatele liitlaste lahingugruppide sõduritele võimaluse näidata oma oskusi, julgust ja võitlusvaimu. „Loomulikult oli see poksivõistlus ka näiteks sellest, mida koos ühtemoodi mõtlevate liitlaste on võimalik korda saata,“ ütles kapten Reynolds.

Hetkel teenib Tapal paiknevas lahingugrupis kokku üle 1000 kaitseväelase. Lahingugrupi moodustavad Ühendkuningriikide kuninga husaaride rügement ning Prantsusmaa sõdurid.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa, Taani, Belgia ja Island. Tapale saabus esimene lahingugrupp 2017. aasta aprillis.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10840/rakveres-poksisid-liitlass%C3%B5durid
© Baltic News Service. Kõik õigused kaitstud/All Rights Reserved. Rules for using BNS news:
All rights to BNS news belong to BNS or the license issuer and they can be used only with the express written permission of BNS. In the event of a breach of these rules BNS will invoice the breaching party in accordance with the extent to which the news were used.