.

 
 
 
 

Riigikogus on Stanislav Antipovi maalide näitus

Riigikogu aseesimees Laine Randjärv avab täna Toompea lossis Eestis elava udmurdi päritolu kunstniku Stanislav Antipovi näituse.

Randjärv tõi esile teoste meisterliku teostuse kõrval nende positiivsust sisendava meeleolu. „Ma imetlen kunstnikke, kes suudavad looduse ilu nii edasi anda, et nende maale silmitsedes ärkab maastik just kui ellu – nii võib peaaegu tunda, kuidas päike paitab su põske ja tuuleiil sasib su juukseid, linnud laulavad ning puud kohisevad. Igal aastaajal on tõepoolest oma võlu ja Stanislav Antipovi maalid kannavad sind neist läbi kui linnutiivul,“ ütles Randjärv.

Aeg. Loodus. Muljed - filosoofilises plaanis tähendab see kunstniku jaoks ennekõike tema maailmavaadet. Sel näitusel tajume siirast ning ausat loodusetunnetust, samuti sügavat usku vana hea klassikalise maalikunsti traditsioonide püsimajäämisesse. Meisterlikult läbikomponeeritud töödes näitab kunstnik oma head maalitehnilist taset nii ruumitunnetuses kui värvikäsitluses. Olenemata motiivivalikust annavad klassikaline maastikumaal ja linnavaade ikka ja jälle põhjust nautida ülestähendusi looduse kaunitest seisunditest, olgu need siis jäädvustatud päikeselaiguna vanalinna müüril, veepeegeldusena paadisadamas või pilvede liikumises põllu kohal.

Autor ise on rõhutanud, et igal aastaajal on omad värvid ja oma võlu. Ta soovitab võtta enda jaoks pisut vabadust, et rutiinist jagu saada ja seda kõike märgata.

Antipovi maale on eksponeeritud arvukatel näitustel nii Venemaal, Eestis kui ka Soomes. Tal on Tallinna Ülikooli magistrikraad kunstiteaduses.

Stanislav Antipovi maalinäitus on Toompea lossi lõunatiiva III korruse kunstisaalis avatud kuni 29. jaanuarini. Huvilistel on Toompea lossi sissepääsuks vaja esitada isikut tõendav dokument.

Fotod :

Riigikogu pressiteenistus

Gunnar Paal ,631 6351
gunnar.paal@riigikogu.ee
http://feedproxy.google.com/~r/RiigikoguPressiteated/~3/BR3D0ZKN2Ww/index.php
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.