.

 
 
 
 

USA üksus saabub Eestisse väljaõppele

Uuel nädalal alustab kaitseväe keskpolügoonil ja Nursipalu harjutusalal väljaõpet Ameerika Ühendriikide relvajõudude kompaniisuurune üksus koos M1A2 Abrams tankide ja jalaväe lahingumasinatega Bradley, mis selle nädala jooksul Eestisse jõuab.

“See operatsioon näitab meie võimet kiirelt liigutada oma üksusi Balti riikides, et vajadusel kiiresti reageerida igale võimalikule kriisile või meie liitlasi ähvardavale ohule,” ütles Eestisse saabuva kompanii ülem kapten Jonathan Punio. “Peame väga oluliseks oma liitlaste suveräänsust ja turvalisust. Suhtume resoluutselt ja pühendunult iga oma liitlase vabaduse tagamisse.”

Ameeriklaste väljaõpe Eestis on osa Ameerika Ühendriikide heidutusmeetmete operatsioonist Atlantic Resolve Kirde-Euroopas. Väljaõppe üks osa on üksuse manöövrivabaduse ja liikuvuse demonstreerimine, samuti teevad USA sõdurid erinevaid taktikalisi harjutusi kaitseväe keskpolügoonil ja Nursipalu harjutusalal. Eesti kaitseväe roll operatsioonil on korraldada täiendava USA üksuse vastuvõtmine ning tagada neile vajalik logistiline ja meditsiiniline toetus.

Ameerika Ühendriikide üksus saabub Eestisse Lätist ja juuni lõpuni paikneb 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus Ameerika Ühendriikide maaväe 3. jalaväediviisi 1. brigaadi 7. rügemendi tankikompanii võitlejad ning 2. jalaväebrigaadi Võru linnakus 173. õhudessantbrigaadi õhudessantväelased.

3. jalaväediviisi 7. jalaväerügement on üks vanimaid Ameerika Ühendriikide maaväe jalaväeüksuseid, mis loodi rohkem kui 200 aastat tagasi ja on osalenud 12 sõjas ning saanud üksusena rohkelt tunnustusi. Rügement on osalenud mõlemas maailmasõjas, Korea ja Vietnami sõdades, aga Iraagi ja Afganistani operatsioonidel. 7. jalaväerügement on osa 3. jalaväediviisist, hüüdnimega Rock of the Marne, mille üksus sai I maailmasõjas Marne\'i lahingus üles näidatud vapruse eest. 173. õhudessantbrigaad asutati Esimese maailmasõja ajal ja üksus on osalenud Teise maailmasõja lahingutes, Vietnami sõjas ning operatsioonidel Iraagis ja Afganistanis.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8730/usa-%C3%BCksus-saabub-eestisse-v%C3%A4lja%C3%B5ppele
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.