.

 
 
 
 

Eesti kaitseväelased said Liibanonis uue teenistuskoha

ÜRO rahuvalvemissioonil Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased alustasid sel nädalal teenistust Liibanoni ja Iisraeli eraldava nö. sinise joone vahetus läheduses positsioonil 6-50.

„Meie jaoks tähendab see suuremat vastutust, sest oleme oma põhibaasist 2-45 At Tiris eemal ning peame iseseisvalt silma peal hoidma sinisel joonel toimuval ning olema vajadusel valmis reageerima,“ ütles Soome-Iiri pataljoni Eesti kontingendi ülem kapten Mario Lementa.

Kui seni viisid Eesti rahuvalvajad ümberkaudsetes linnades ja sinise joone lähedal läbi regulaarseid patrulle, siis järgnevad kaks kuud jälgitakse Liibanoni ja Iisraeli eraldavat sinist joont pidevalt. Samuti jätkatakse jalgsi- ja mehhaniseeritud patrullide läbiviimist.

„Et sisuliselt on tegemist patrulllaagriga, mis on mõeldud just rühmasuurusele üksusele, siis peame oma põhiülesannetele lisaks tagama ka laagri julgeoleku,“ lisas kapten Lementa.

Liibanoni ja Iisraeli eraldav sinine joon märgib Iisraeli relvajõudude tagasitõmbumist Liibanonilt vallutatud aladelt, milles kaks osapoolt leppisid kokku ÜRO kaasabil 2000. aastal. Vaatamata sellele, et olukord sinisel joonel on üldiselt rahulik on läbi aastate osapoolte vahel esinenud siiski mitu intsidenti. ÜRO rahuvalveüksuste ülesanne on sellistel puhkudel hoida ära olukorra eskaleerumine ning teha koostööd Liibanoni relvajõududega.

Erinevate väiksemate positsioonide mehitamine on osa regulaarsest teenistusest. Sarnaselt Soome kontingendile mehitavad Iiri rahuvalvajad roteeruvalt positsiooni 6-52. Eestlaste uut teenistuskohta ümbritsevad kaitsebarjäärid, olemas on vaatlus- ja kaitsepositsioonid, helikopteri maandumisplats, söökla ning sarnased olmetingimused nagu põhibaasis.

Koos staabiohvitseridega teenib hetkel Liibanonis ligi 40 kaitseväelast. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist. Pataljoni kuulub üks soome- ja üks iiri jalaväekompanii ning üks eestlastest ja soomlastest koosnev jalaväekompanii. Soome-Iiri pataljon on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis. Kokku panustab UNIFIL-i hetkel 39 riiki.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8782/eesti-kaitsev%C3%A4elased-said-liibanonis-uue-teenistuskoha
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.