.

 
 
 
 

Viru jalaväepataljon tähistas 98. aastapäeva

Täna tähistas 1. jalaväebrigaadi Viru jalaväepataljon piduliku jalutuskäigu ja rivistusega Jõhvi keskväljakul oma 98. aastapäeva.

„Neljas polk oli esimene, kes Vabadussõjas Viru rindel vaenlasele vastu astus. Meie esivanemate Vabadussõja lahingutes üles näidatud truudus ja usk oma riiki aitavad meil ka täna olla valmis Eestit kaitsma,“ ütles major Kruusmann, viidates Viru jalaväepataljoni eelkäijale 4. Eesti polgule.

Pataljoni aastapäeva tähistamine algas eile, kui kogu Viru pataljon osales traditsioonilisel jalgsirännakul mööda Vabadussõja lahingupaiku ja mälestusmärke Sillamäelt Utriale.

Pärast pidulikku rivistust Jõhvi keskväljakul oli linnarahval võimalus Jõhvi linnakus tutvuda pataljoni relvastuse ja tehnikaga. Lisaks tähistas pataljon aastapäeva pataljoniülema vastuvõtu ja heategevuskontsertiga, mille tuludest osa annetatakse teenistuses langenud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste laste aitamiseks loodud Carolin Illenzeeri fondi.

Viru jalaväepataljoni sünnipäevaks peetakse 6. detsembrit 1917, kui kapten Hendrik Vahtramäe asus Rakveres formeerima 4. Eesti polku. Viru jalaväepataljon loodi 22. mail 1992 Jõhvis. Pataljon kuulub 1. jalaväebrigaadi koosseisu ning valmistab ette reservväelasi jalaväe ja tankitõrje õppesuundadel.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8974/viru-jalav%C3%A4epataljon-t%C3%A4histas-98.-aastap%C3%A4eva
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.