.

 
 
 
 

Scoutspataljon ja suurtükiväepataljon on Lätis harjutamas

Sel nädalal toimub Lätis Adaži polügoonil suurtükiväepataljoni laskeharjutus ja Scoutspataljoni õppus Teraskilp, mille käigus üle 400 Scoutspataljoni sõdurid harjutavad tegutsemist ühtse üksusena ning saavad hinnangu oma väljaõppele.

„Scoutspataljon saab oma lemmikharjutusväljal Adažis jälle harjutada manöövreid nii jalaväe kui soomusjalaväe üksustega ning teeb suure sammu edasi pataljoni koostöövallas,“ ütles Scoutspataljoni ülem major Eero Aija õppuse kohta.

Õppuse algfaasiskorraldati lahinglaskmisi nii jalaväeüksusele kui ka soomusüksustele. Õppuse aktiivne faas ise kestab 17. novembrini ning kulmineerub pataljoni lahinglaskmistega, kus tegutsevad koos jalaväe- ning soomusüksus.

Sel aastal osaleb samal ajal Adaži polügoonil suurtükiväepataljon 23 suurtükiväepataljoni nooremallohvitseri erialakursuslase ja nelja Kaitseväe Akadeemia kadetiga, kes sooritavad haubitsatest laskmisi.

„Need laskmised on nooremallohvitseride kursuse tuleristseteks, kust nad liiguvad peagi üle oma allüksustesse, keda nad omakorda välja õpetama hakkavad,“ ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Marko Tomentšuk.

Õppus Teraskilp on alates 2005. aastast Scoutspataljoni aastase väljaõppetsükli kulminatsiooniks, mille käigus toimuvad ka kompanii ja pataljonitaseme lahinglaskmised. Scoutspataljoni kasutuses on nii jalaväelahingumasinad CV9035 kui ka soomustransportöörid Sisu XA-188.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59683


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10885/scoutspataljon-ja-suurt%C3%BCkiv%C3%A4epataljon-on-l%C3%A4tis-harjutamas
Отображать как: 

27 Mar 2024

 
 
 
 

There are no news lines.