.

 
 
 
 

Kaitseväelased loovutasid verekeskusele 26 liitrit verd

Täna Tallinnas Miinisadama linnakus peetud doonoripäeval osalenud tegevväelased, ajateenijad ja töötajad loovutasid verekeskusele kokku 26 liitrit verd.

„Kaitseväes on tublid poisid – pea kõik tänased tulid doonoriks teadliku otsusena, seega on infotundides tehtud head eeltööd. Verd ei saa osta, seepärast ongi doonorid vajalikud. Haiglates tehakse operatsioone, ravitakse traumasid ja põletusi – inimesed vajavad vereülekandeid, et ravi õnnestuks,“ ütles verekeskuse arst Taissia Aartee. „On hea meel, et nägime täna mitmeid esmakordseid tulijaid. Loodame, et nad peavad ka edaspidiselt võimalikuks abivajajaid toetada.“

Sel korral oli doonoriteks kokku 57 inimest, kellest 13 jaoks oli vereloovutus esmakordne. Oma panuse andsid nii mereväebaasi, laevastiku, sõjaväepolitsei Vahipataljoni kui ka täna linnakusse erialakursusele saabunud 1. ja 2. jalaväebrigaadi teenistujad. Doonoripäeval anti verekeskuselt Vahipataljonile üle tänukiri varasematel avalikel vereloovutamise üritusel telkide püstitamise eest.

Vahipataljoni ajateenija reamees Marko Ilvese jaoks algas vere loovutamine kaitseväkke tulekuga.

„Esimene vereloovutamise võimalus avanes augusti algul, umbes kuu aega pärast ajateenistusse astumist. Verekeskuse töötajad on väga sõbralikud ja professionaalsed,“ ütles reamees Ilves. „Kunagi ei tea, millal ning millist veregruppi vajatakse. Selleks, et head saada, pead head andma. Loodan, et ka mul on vajalik abi olemas, kui selleks vajadus peaks tekkima.“

Doonoripäevi peetakse Põhja-Tallinnas asuvas Miinisadama linnakus kuni kolmel korral aastas. Uute doonorite jaoks viiakse läbi infotunde, kus selgitatakse veredoonorluse hüvesid ning ühiskondlikku vajalikkust.

Iga doonor loovutas verekeskusele 450 ml verd, millega saab kokku aidata kuni 228 abivajajat. Kõige sagedamini vajavad doonorverd vähihaiged, sünnitajad, imikud ning raskete operatsioonide patsiendid, aga ka aneemia, verejooksu, raske trauma ja mitmete teiste haiguste põdejad. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 20 000 patsiendile aastas.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59684


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10886/kaitsev%C3%A4elased-loovutasid-verekeskusele-26-liitrit-verd
Отображать как: 
 
 
 
 

There are no news lines.