.

 
 
 
 

Kaitseväe orkester esineb Saksamaal sõjaväemuusika festivalil

Kaitseväe orkester astub sel nädalal Saksamaal Garmisch-Partenkirchenis rahvusvahelisel sõjaväemuusika festivalil GaPa Tattoo 2016 üles uue vigurmarssimiskavaga.

„Oleme orkestriga festivaliks valmistunud viimased kolm nädalat. Üldjoontes on uus kava hästi omandatud, viimastes proovides lihvime veel pisidetaile,“ ütles kaitseväe orkestri tseremoniaaldirigent leitnant Simmu Vasar, kelle sõnul võimaldab festivalil osalemine ennast teiste riikide orkestritega võrrelda.

GaPa Tattoo 2016 festivalist võtavad lisaks Eesti kaitseväe orkestrile osa kollektiivid Horvaatiast, Suurbritanniast, Omaanist ning Saksamaalt. Festival toimub 1936. aasta taliolümpia jäähoki- ja iluuisutamise keskuses. Kaitseväe orkestri tattoo -etteastet on võimalik Eestis näha taasiseseisvumispäeval 20. augustil.

Kaitseväe orkestri ülesandeks on kindlustada muusikaga riiklikud ja sõjaväelised tseremooniad. Orkestri repertuaaris on nii vigurmarssimisprogramm kui ka mitmed kontsertprogrammid süva- ja kergemast muusikast. Lisaks 40 professionaalsele sõjaväemuusikule mängivad orkestris ka muusikalise ettevalmistuse saanud ajateenijad. Orkestri peadirigent ja ülem on kolonelleitnant Peeter Saan.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9169/kaitsev%C3%A4e-orkester-esineb-saksamaal-s%C3%B5jav%C3%A4emuusika-festivalil
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.