.

 
 
 
 

Õhutõrjujate raketid tabasid edukalt sihtmärke

Täna lasid 1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljoni ajateenijad Rutjal õhusihtmärke õhutõrjesüsteemist Mistral. Homme tulistavad õhutõrjujad õhutõrjekahurist ZU-23-2 ning raskekuulipildujast Browning.

„Täna ja homme toimuvad lahinglaskmised on õhutõrjepataljoni ajateenijatele viimaseks kondiprooviks enne Kevadtormiga liitumist,“ ütles õhutõrjepataljoni ülem major Priit Pikner. „Mistrali edukad tabamused näitavad, et nii relv ise kui ka raketimeeskonnad on oma ülesannete kõrgusel.“

Kokku tulistasid õhutõrjujad kümme raketti, mis kõik tabasid vastase lennumasinat imiteerinud õhusihtmärki. Sihtmärkideks olnud mudellennukeid lennutasid juba mitmendat aastat õhutõrjepataljoni laskmistel osalevad Belgia kaitseväelased.

Lisaks ajateenijatele said raketisüsteemist lasta kõrgema sõjakooli kadetid, kes pärast põhikursuse lõpetamist õhutõrjepataljonis teenistust alustavad. Nii ajateenijad kui kadetid läbisid enne laskmist põhjaliku relvaõppe ja harjutasid sihtmärkide tabamist simulaatoril.

Õhutõrjepataljoni ülesanne on vastase õhuründevahendite - lennukite, kopterite ja mehitamata lennuvahendite - tõrjumine ja hävitamine. Ülesannet täidetakse maapeal paiknevate relvasüsteemide abil, milleks on raketid ja kahurid. Lisaks edastatakse radarite abil ülevaadet õhuruumi kohta.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/9172/%C3%B5hut%C3%B5rjujate-raketid-tabasid-edukalt-sihtm%C3%A4rke
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.