.

 
 
 
 

Üle 300 ajateenija andis truudusetõotuse

Täna vandus truudust Eesti Vabariigile üle 300 jaanuaris Paldiskis ja Tallinnas teenistust alustanud Kalevi jalaväepataljoni ja sõjaväepolitsei vahipataljoni ajateenija.

„See kursus on üks parimaid, mida Kalevi jalaväepataljonis näinud olen, nii palju kuld- ja hõbemärgi saajaid pole ammu baaskursuse lõpetajate hulgas olnud,“ ütles Kalevi jalaväepataljoni ülem kolonel Mait Müürisepp Paldiskis toimunud rivistusel.

Sõjaväepolitsei vahipataljoni ülem major Martin Kukk tänas Tallinnas Jüriöö pargis toimunud rivistusel ajateenijaid seniste pingutuste eest ning ütles, et teises etapis on neid terendamas uued väljakutsed. „Peagi hakkate välja õpetama uusi ajateenijaid. Olete senise teenistuse jooksul hästi hakkama saanud. Pidage vastu ka ülejäänud aeg, sest olete näidanud, et olete selleks suutelised,“ ütles major Kukk.

Jaanuari alguses teenistust alustanute sõduri baaskursus kestis kümme nädalat ja lõppes sel nädalal toimunud sõdurirännakutega. Rännakute kestel tuli sõduritel täita kontrollpunktides erinevaid ülesandeid, millega hinnati üksikvõitleja baasoskuste omandamist, meeskonnatööd ning füüsilist vastupidavust.

Jaanuaris Kalevi jalaväepataljonis teenistust alustanud sõdurite edasine väljaõpe jätkub nooremallohvitseride kursusel või autojuhtide kursusel teenistust lisaks Kalevi jalaväepataljonile ka teistes 1. jalaväebrigaadi üksustes ning Staabi- ja sidepataljonis.

Vahipataljoni ülesannete eripärast tulenevalt läbisid sõdurid seal ka aukompanii erialakursused ning on juba täitnud ka presidendi auvahtkonna ülesandeid Kadriorus. Pärast truudusetõotusele järgnevat nädalast puhkust suunduvad vahipataljoni ajateenijad erialakursustele kas autojuhi, nooremallohvitseri või relvastuse erialale. Vahipataljonis baaskursuse läbinud mereväe ajateenijad suunduvad edasi teenima mereväe laevastiku sõjalaevadele.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58601

http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58599


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10135/%C3%BCle-300-ajateenija-andis-truuduset%C3%B5otuse
Save as: 

23 Apr 2024

23 Apr 2024 16:30
Estonian News 23 Apr 2024 16:30
 
 
 
 
 

There are no news lines.