.

 
 
 
 

Mereväekoolis algas mereväelase baaskursus

Täna alustasid ligi 35 tegevväelast ja ajateenijat mereväekoolis õpinguid neljanädalasel mereväelase baaskursusel, kus osalejaid valmistatakse ette edasiseks teenistuseks mereväe laevadel.

„Loodan siiralt, et olete mereväega liitumise aega oodanud. Paljudel teist on juba varasem merekogemus olemas ning püüdlikumad teie hulgast on pärast ajateenistust oodatud laevaperega liituma,\" ütles mereväe laevastiku ülem kaptenleitnant Peeter Ivask.

Mereväelase baaskursuse peavad läbima kõik mereväe sõjalaevadele teenima asuvad kaitseväelased. Kursusel valmistutakse laevadel ettetulevateks tegevusteks ja omandatakse praktiline kogemus tegutsemaks kriisiolukordades, näiteks tulekahjude, lekete või laeva hülgamise korral.

Baaskursus kulmineerub enesepääste kontrollharjutusega, kus muuhulgas mängitakse läbi laeva maha jätmine. Selle käigus veedavad kursuslased ka ühe ööpäeva merel päästeparvedes piiratud toidu- ja veevarudega. Kursusele järgneb teenistus mereväe laevadel, kus spetsialiseerutakse sidepidamise, miinitõrje-relvastuse, kokk-parameediku või motorist-elektriku erialadele.

Mereväelase baaskursust viiakse Miinisadama linnakus paiknevas mereväekoolis läbi kahel korral aastas. Mereväekool tegeleb uurimus- ja arendustööga, koordineerib õppetegevust mereväes ning nõustab mereväelist väljaõpet ja õppetegevust kaitseväes.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58605


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10137/merev%C3%A4ekoolis-algas-merev%C3%A4elase-baaskursus
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.