.

 
 
 
 

Logistikapataljon mälestas Afganistanis langenud kaasvõitlejat

Täna mälestas toetuse väejuhatuse logistikapataljon rivistusega Ämaris ning hiljem Ambla kalmistul tema hauale pärja asetamisega 10 aastat tagasi Afganistanis hukkunud vanemveebel Ivar Broki.

Vanemveebel Brok sai 23. mail 2008. aastal Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis teenistuskohustuste täitmisel juhtunud õnnetuses üliraskeid vigastusi ning ta suri neisse järgmisel päeval. Vanemveebel Ivar Brok oli esimene kaitseväe sõjapiirkonnas langenud sõjaväelogistik.

„Ta oli mees, kes käis kindlameelselt oma valitud teed. Teed, mis pakkus väljakutseid, rahulolu, eneseületamist, aga kindlasti ka armastust, hoolimist ja kodusoojust. Sellel teel oli ta mõnele meist sõbraks, mõnele teenäitajaks, aga kõigile eeskujuks inspireeriva ja energilise tegutsejana,“ sõnas mälestuspalvuse pidanud toetuse väejuhatuse kaplan leitnant Mihkel Madalvee.

1977. aastal sündinud Ivar Brok alustas teenistust kaitseväes 1997. aastal ajateenijana tagalapataljonis (uue nimetusega: logistikapataljon). Seal läbis ta ka nooremallohvitseride kursuse. Pärast ajateenistust jätkas Brok teenistust kaitseväes ning lõpetas 1999. aastal kaitseväe lahingukoolis vanemallohvitseride kursuse. Ta teenis erinevatel ametikohtadel tagalapataljonis, lahinguteenindustoetuse koolis ja lahinguteenindustoetuse pataljonis.

Õnnetus juhtus vanemveebel Broki teisel Afganistani missioonil. Eeskujuliku teenistuse eest lahingupiirkonnas on kaitseväe juhataja vanemveebel Broki autasustanud kaitseväe teenetemärgiga.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/58759


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10256/logistikapataljon-m%C3%A4lestas-afganistanis-langenud-kaasv%C3%B5itlejat
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.