.

 
 
 
 

Eesti rahuvalvajad Liibanonis jätkavad teenistust oma põhibaasis

Eile lõpetas jalaväerühm Estpla-25 kuuajase rotatsiooni Liibanoni-Iisraeli kontrolljoonel paiknevas ÜRO baasis 6-50 ning liikus tagasi põhibaasi 2-45.

„Rühm teostas Iiraeli-Liibanoni kontrolljoonel mitukümmend patrulli iseseisvalt ja koos Liibanoni armeega, julgestas miiniväljade demineerimist, mehitas kontrollposte, jälgis piiriala ja haldas ka kogu piiriäärse baasi 6-50 igapäevategevusi,“ ütles Eesti kontingendi teabeohvitser kapten Kristjan Kostabi. „Eesti rühm on tegutsenud Scoutspataljonile omaselt kõrge professionaalsusega, Liibanoni armee sõduritega saadakse väga hästi läbi, samuti ei ole esinenud probleeme ka kohalike elanikega.“

Eestlased teenivad Iiri-Soome pataljoni koosseisus, mille ülesandeks on Iisraeli-Liibanoni vahelisel kontrolljoonel patrullid, vaatlus- ja kontrollpostide mehitamised ning muud rahuvalvealased ülesanded, mille käigus tehakse koostööd Liibanoni relvajõududega.

Eesti kaitseväelaste teenistuskohaks on Beirutist ligikaudu 115 kilomeetri kaugusel Lõuna-Liibanoni Bint Jubayl piirkonnas paiknev ÜRO tugipunkt 2-45. ÜRO Liibanoni rahuvalvemissioonil UNIFIL Iiri-Soome pataljoni koosseisu kuuluv Eesti kontingent ESTCON-8 koosneb jalaväerühmast Estpla-25 ning staabiohvitseridest ja -allohvitseridest. Kontingendi tuumikuks olev jalaväerühm on moodustatud Scoutspataljoni baasil. Kokku on Eesti kontingendi suuruseks Liibanonis ligikaudu 40 kaitseväelast.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10326/eesti-rahuvalvajad-liibanonis-j%C3%A4tkavad-teenistust-oma-p%C3%B5hibaasis
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.