.

 
 
 
 

Soomuskoolis lõppes järjekordne lahingumasina meeskonnakursus

Täna lõppes jalaväe lahingumasina CV9035 meeskonnakursus, millel sai 24 Scoutspataljoni tegevväelast teadmisi lahingumasinast ning oskusi edukaks tegutsemiseks masina meeskonna koosseisus.

Järjekorras neljas meeskonnakursus algas Scoutspataljoni soomuskoolis tänavu aprillis ning oli jagatud nelja õppeblokki - tehnikaõpe, sõiduõpe, torniõpe ja meeskonnaõpe. Kursus kulmineerus lahinglaskmistega, kus soomukimeeskonnad lasid sihtmärkide pihta nii 35-millimeetrise kiirlaskekahuri kui 7,62-millimeetrise pardakuulipildujaga. Võimalikult reaalse ning ülevaatliku sihtimis- ja laskekogemuse saamiseks lasti kõigis tulerežiimides ja erineval kaugusel asuvaid sihtmärke, kasutades sealjuures ka erinevaid sihikutüüpe.

\"Kursusel omandatud teadmised ja oskused on baas, mille peale iga meeskond enda edukat koostoimimist ehitab – meie ülesanne oli õpetada, kuidas kasutada lahingumasina poolt pakutavaid võimalusi maksimaalselt ära, täitmaks võimalikult efektiivselt allüksusele püstitatud ülesandeid,\" ütles soomuskooli ülem major Jaan Kessel. \"Nii taktika harjutustel kui ka lahinglaskmistel peegeldus värskete soomusväelaste silmis kõrge õpimotivatsioon ja raske tööga välja teenitud enesekindlus. Allüksus ja kooli instruktorid on teinud head tööd,\" lisas major Kessel.

Kursusel osalenud nooremveebel Raido Kensi sõnul tähendab soomustransportööri pealt lahingumasinale ümberistumine võimaluste suurendamist kuid ka teistsugust rõhuasetust. \"Kui ennem oli jalavägi see, kes tegi tööd ning soomuk täitis piltlikult öeldes takso rolli, siis nüüd on masin see, kes suudab mõjutada vastast umbes 2 kilomeetri peal. Masin on väga hea – võimalused on suured, aga masina ning selle eeliste kasutamise selgeks õppimine on suhteliselt keeruline. Õnneks on meil head õpetajad,\" ütles nooremveebel Kens.

CV9035 on Scoutspataljoni relvastuses olev Rootsi päritolu jalaväe lahingumasin, mille 35-millimeetrise Bushmaster III kiirlaskekahuri efektiivne laskekaugus on kuni 2 kilomeetrit. Kokku hankis Eesti Hollandilt 44 lahingumasinat ning 6 tankide Leopard baasil ehitatud toetusmasinat.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/58873


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10331/soomuskoolis-l%C3%B5ppes-j%C3%A4rjekordne-lahingumasina-meeskonnakursus
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.