.

 
 
 
 

Reservtehnikud värskendasid oma sõdurioskusi

Täna lõppes viis päeva väldanud kaitseväe toetuse väejuhatuse materjaliteenistuse reservõppekogunemine, mille käigus värskendati nii sõdurioskuseid kui hinnati reservväelaste sobivust sõjaaja ametikohtadele.

„Üheks oluliseks eesmärgiks oli meie reservväelaste sobivuse hindamine neile määratud tehniku ametikohale läbi praktilise väljaõppe. Meie üksus ise ei koolita endale ajateenijate baasil reservi, vaid me saame oma isikkoosseisu teiste kaitseväe üksuste hulgast,“ ütles reservõppekogunemise eest vastutav materjaliteenistuse planeerimisohvitser kapten Ragnar Ventsel.

Ta lisas, et õppekogunemise käigus tutvusid reservväelased kaitseväe tänase tehnikaga ning praktika käigus remonditi kui hooldati Kevadtormil kasutusel olnud tehnikat, relvastust ja sidevahendeid.

Esmaspäeval alguse saanud plaaniliselt õppekogunemisele olid kutsutud materjaliteenistuse side-, relvastus- ja tehnikaerialade reservväelased, kes nädala kestel said täiendõpet oma erialastel sõjaaja ametikohtadel kaitseväes. Samuti värskendati oma teadmisi sõduri baasoskustes, mille käigus viidi üksusele läbi vajalikud harjutused maastikul, sealhulgas laskeharjutused ja sõjaväemeditsiini õpe.

Materjaliteenistus on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille ülesanne on kaitseväe struktuuriüksuste kaitsematerjalide tagamise korraldamine ning kaitseväe üksustele katkematu toetuse ja teenuste osutamine, eesmärgiga tagada kaitseväe lahinguvalmiduse saavutamine ja jätkusuutlikkuse säilitamine.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59441


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10734/reservtehnikud-v%C3%A4rskendasid-oma-s%C3%B5durioskusi
Save as: 

27 Mar 2024

27 Mar 2024 10:58
Estonian Business 27 Mar 2024 10:58
 
 
 
 
 

There are no news lines.