.

 
 
 
 

Peagi Malisse operatsioonile suunduv üksus läbis väljaõppe

Sel nädalal lõpeb jalaväerühma Estpla-32 üheksa nädalane operatsioonieelne väljaõpe, kus valmistuti ette augustis algavaks teenistuseks Malis.

„Rühm on kokku töötanud juba vähemalt aasta ning võitlejatel on väga tugev ühtekuuluvustunne, meeskonnavaim ning sisemine side, mis meid ühtseks tervikuks seob,“ütles jalaväerühma Estpla-32 rühmaülem leitnant Taavi Eesalu lisades, et väljaõppe vältel keskenduti just põhilistele ülesannetele ja olukordadele, millega rühm hakkab Malis kokku puutuma.

„Antud õppus oli kõige suurem osa meie väljaõppest, kuna õppust toetas Estpla-26, kes oli esimene rotatsioon antud piirkonnas,“ lisas leitnant Eesalu selgitades lõpuharjutuse erilisust.

Väljaõpe kulmineerus jalaväerühma jaoks lõpuharjutusega „GLEIPNIR 6“ mille käigus täitis rühm kolme põhilist ülesannet: postide mehitamine, patrullimine ning kiirreageerimine. Harjutusteks loodud keskkonnad ja situatsioonid olid ligilähedased Mali omadele, andes sõduritele ettekujutuse seal toimuvast.

Estpla-32 on jalaväerühm, mis vahetab augustis välja hetkel Malis teeniva Estpla-30, mis alustas oma teenistust Gao sõjaväebaasis käesoleva aasta aprillis.

Malis Nigeri jõe äärses Gao linnas paikneva Eesti kontingendi peamine tegutsemisala on just linnakeskkond. Eestlaste ülesanneteks Malis on väekaitse ning ühised patrullid Prantsuse kaitseväe üksustega, kelle baasis ning koosseisus Eesti kontingent tegutseb.

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks. Lisaks Eestile toetab operatsiooni Suurbritannia transpordihelikopteritega ja Hispaania õhuväekomponendiga.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10781/peagi-malisse-operatsioonile-suunduv-%C3%BCksus-l%C3%A4bis-v%C3%A4lja%C3%B5ppe
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.