.

 
 
 
 

NATO lahingugrupi üksused harjutavad õppusel Cyber Fog küberohtudele reageerimist

Eestis teeniva NATO lahingugrupi Ühendkuningriigi kontingendi juhtimisel toimub sel nädalal Tallinnas küberõppus Cyber Fog, mille eesmärgiks on harjutada eelkõige siirdatud üksuste vastu suunatud ohtudele reageerimist.

Liitlaste lahingugrupi ülema kolonel Paul Claytoni sõnul keskendutakse õppusel eelkõige erinevate ohtude kindlaks tegemisele ja reageerimisele, et tagada oma tegevuse jätkusuutlikkus ka keerulistes tingimustes. „Oleme pühendud koostööle oma NATO liitlastega, et oma kohalolekuga tagada ühiste eesmärkide täitmine, kasutame selle õppuse õpitunde tulevikus kõigi oma tegevuste plaanimisel,“ lisas kolonel Clayton.

Õppuse raames keskendutakse muuhulgas erinevate küberohtude tundmaõppimisele, nendega seotud mõjude vähendamisele ja selleks vajalike protseduuride läbiharjutamisele.

„Eesti kaitseväe ja küberväejuhatuse jaoks on äärmiselt oluline toetada liitlasüksuseid nende ülesannete täitmisel ning reaalse koostöövõime arendamisel. Õppus Cyber Fog on sellise toetuse üheks näiteks paljude hulgast,“ ütles kaitseväe küberväejuhatuse staabiohvitser major Raul Veiler.

Lisaks liitlaste juhtimiselementidele Eestis võtavad õppusest osa kaitseväe küberväejuhatuse, kaitseministeeriumi ja Ühendkuningriigi väejuhatuse ning välisministeeriumi ja Eestis paikneva NATO staabielemendi esindajad.

Õppust korraldatakse koostöös Eesti ettevõttega Guardtime ja NATO küberkaitsekeskusega ning õppuse keskkonnana kasutakse kaitseväe küberharjutusvälja.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59696


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10892/nato-lahingugrupi-%C3%BCksused-harjutavad-%C3%B5ppusel-cyber-fog-k%C3%BCberohtudele-reageerimist
Save as: 

Sorry, you haven't subscribed for this topic.

 
 
 
 
 

There are no news lines.