.

 
 
 
 

Estpla-34 andis Mali koolilastele üle Viimsi Gümnaasiumi õpilaste annetatud koolitarbed

Eile külastas Malis terrorismivastasel operatsioonil Barkhane teeniv Estpla-34 Gao linna Wayehena algkooli ja lasteaeda ning andis seal õppivatele lastele üle neile Viimsi gümnaasiumi õpilaste poolt annetatud koolitarbed ja mänguasjad.

„Operatsioonil Barkhane tuleb terroristide süül kannatada saanud kogukondasid aidata kõigi meetoditega – nii sõjaliste vahenditega julgeoleku tagamiseks igapäevaselt kui ka tsiviil-militaarkoostöö raames abi kättetoimetamisega neile, kellel sellest puudus on,“ ütles Estpla-34 ülem nooremleitnant Karl Saaver ning lisas, et üksusel oli väga hea meel Viimsi Gümnaasiumi õpilaste annetust edasi anda.

Viimsi gümnaasiumi abituriendi Minna-Liisa Hermani eestvedamisel alustatud annetuse abivajajateni viimiseks suhtlesid kaitseväelased Gao linnapeaga ja selle tulemusel valiti välja Wayehena kool. Pärast koolipoolset kinnitust, et neil on suur puudus õppevahenditest, laadisid Estpla-34 liikmed koolitarbed ja mänguasjad Milremi mehitamata maismaasõidukile THeMIS, millega asjad patrulli ajal kooli toimetati.

Wayehena kolmeklassilise kooli õpetajad kinnitasid Eesti kaitseväelastele, et annetusest on palju abi. Koolihariduse andmine on vaeses piirkonnas keeruline, kuna enamikel vanematel ei jagu raha, et lastele õppevahendeid muretseda. Õpetajate sõnul tuleb mõningaid vanemaid tuleb isegi veenda, et nad oma lapse kooli saadaksid, sest kooliharidus ei ole kõikides kohalikes moslemikogukondades hinnatud ja õppevahendid peetakse tarbetuks kuluks. Nii peavad mõned lapsed haridust omandama ainult tunnis tahvlilt meelde jättes, nad ei saa harjutada kirjutamist või õpitut kodus korrata.

Tänu Viimsi Gümnaasiumi õpilaste annetusele said Wayehena kooli kõik 65 last endale vajalikud koolitarbed nagu vihikud, pliiatsid, vildikad ja joonistusplokid ning Wayehena koolil on õpetajate sõnul nüüd korralik õppevahendite tagavara vähemalt kooliaasta lõpuni. Operatsioonil Barkhane teeniv Prantsuse pataljon lisas annetusele omalt poolt seljakotid, kuna mitmed lapsed pidid seni koolis käima ema vana käekoti või kilekotiga.

Eesti sõdurite ülesandeks Malis on Gao linnas asuva Prantsusmaa baasi ja selle lähiümbruse julgeoleku tagamine. Operatsioonil Barkhane osaleva Eesti kontingendi tuumiku moodustab Scoutspataljoni jalaväerühm, mida toetab mehaanikutest, logistikutest, sidemeestest ja meedikutest koosnev toetuselement. Kokku on kontingendi suurus ligi 50 inimest.

Prantsusmaa operatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja selle eesmärk on piirkonnas stabiilsuse loomine ning Euroopat puudutavate probleemide, näiteks terrorismivastane võitlus ja ebaseadusliku immigratsiooni ohjamine. Lisaks Eestile toetab operatsiooni Suurbritannia transpordihelikopteritega ja Taani õhuväekomponendiga.

Fotod: https://pildid.mil.ee/index.php?/category/59764


http://www.mil.ee/et/arhiiv/10948/estpla-34-andis-mali-koolilastele-%C3%BCle-viimsi-g%C3%BCmnaasiumi-%C3%B5pilaste-annetatud-koolitarbed
Save as: 

19 Mar 2024

19 Mar 2024 11:32
Estonian News 19 Mar 2024 11:32

18 Mar 2024

18 Mar 2024 15:43
Estonian News 18 Mar 2024 15:43
18 Mar 2024 14:37
Estonian News 18 Mar 2024 14:37

16 Mar 2024

16 Mar 2024 17:59
Estonian News 16 Mar 2024 17:59
 
 
 
 
 

There are no news lines.