.

 
 
 
 

Kaitseväe juhataja: Balti pataljon on hästi integreerunud

Täna külastasid õppust Sabre Strike Adaži polügoonil Lätis NATO kõrgemad kaitseväelased ja Balti riikide kaitseväe juhatajad, et jälgida Balti pataljoni väljaõpet.

“Mul on hea meel näha, et kolme riigi üksused on Scoutspataljoni juhtimisel integreerunud Balti pataljoniks, mis suudab tõhusalt tegutseda. Balti riigid panustavad ühise jõuna meie julgeolekusse ja me tugevdame Eesti, Läti ja Leedu kaitsealast koostööd veelgi,” ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.

Eestist osaleb õppusel nii Lätis kui Leedus ligi viisada kaitseväelast, neist enamuse moodustavad Scoutspataljoni võitlejad, kes on Balti pataljoni tuumiküksus. Scoutspataljoni staabiülema major Mart Sireli sõnul on Sabre Strike sõduritele olnud tänavu eriti põnev, sest lisaks taktikalistele harjutustele on nad saanud harjutada dessanti helikopteritelt.

1.-19. juunini Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas korraldatav Saber Strike on Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse õppus, mille eesmärk on üksuste koostöö harjutamine ühisoperatsioonideks. Eriline rõhk on tänavu pandud Balti pataljoni hindamisele ja üksuste staapide treenimisele rahvusvahelise operatsiooni raamistikus.

Tänavu asub Sabre Strike juhtstaap Leedus, kus seotud õppusel Sabre Knight teenivad ka Eesti kaitseväelased, ning Lätis viiakse läbi maaväeüksuste koostööõppus, kus Eestist osaleb Scoutspataljon kahe mehhaniseeritud jalaväekompanii ja toetuselemendiga. Õppuse ajal paiknevad Ämari lennubaasis Ameerika Ühendriikide kaheksa ründelennukit A-10 ja teevad Eesti õhuruumis madallende ning Nurmsi lennuväljal harjutavad ameeriklased kahe transpordilennukiga C-130 lasti viskamist.

Õppusel osaleb üle 6000 kaitseväelase Kanadast, Taanist, Eestist, Soomest, Saksamaalt, Lätist, Leedust, Norrast, Poolast, Sloveeniast, Ühendkuningriigist ja Ameerika Ühendriikidest.

Külalistele tutvustati õppuse kulgu ning Balti pataljoni struktuuri ja ülesandeid. Samuti näidati neile õppusel kasutatavat relvastust ja tehnikat ning maaväe harjutust koos lennukitega B-52 ja A-10 ning helikopteritega Black Hawk.

Õppust olid vaatama tulnud teiste seas ka NATO Brunsummi ülemväejuhatuse ülem kindral Hans-Lothar Domröse, Ameerika Ühendriikide maaväe ülem Euroopas kindralleitnant Frederick Ben Hodges, Soome maaväe ülem kindralleitnant Seppo Toivonen, Norra maaväe ülem kindralmajor Rune Jakobsen ning Eesti, Läti ja Leedu kaitseväe juhatajad.

Sabre Strike’i on korraldatud alates 2010. aastast ning mille põhitegevus toimub igal aastal erinevas Balti riigis.

Saber Strike onsel kuulüks kolmest rahvusvahelisest õppusestEestis. 5.-20. juunini leiab aset veel mereväe õppus Baltops ning kuu lõpuni kestab Ameerika Ühendriikide relvajõudude kompaniisuuruse üksuse väljaõpe koos M1A2 Abrams tankide ja jalaväe lahingumasinatega Bradley, mis on osa Ameerika Ühendriikide heidutusmeetmete operatsioonist Atlantic Resolve Kirde-Euroopas.


http://www.mil.ee/et/arhiiv/8739/kaitsev%C3%A4e-juhataja:-balti-pataljon-on-h%C3%A4sti-integreerunud
Отображать как: 

18 Apr 2024

18 Apr 2024 08:36
Полицейские новости 18 Apr 2024 08:36
 
 
 
 

There are no news lines.